Kurssi: Et ole yksin -verkkokoulutukset, Väestöliitto | Olympiakomitea

 • Yleinen  Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa sekä auttaa epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutuneita ja heidän läheisiään. Osana hanketta Väestöliitto on tuottanut sekä valmentajille ja seuratoimijoille että nuorille suunnatut verkkokoulutukset. 


  Et ole yksin -verkkokoulutus valmentajille ja seuratoimijoille
  Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Koulutus sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Verkkokoulutus on kaikille avoin ja ilmainen. Koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. Verkkokoulutus kestää noin tunnin ja voit suorittaa sen osissa. Verkkokoulutus vaatii kirjautumisen. Koulutus on suoritettavissa suomeksi ja englanniksi alla olevista linkeistä.


  Siirry Et ole yksin -verkkokoulutukseen tästä linkistä.

  Attend Et ole yksin -online course from this link.


  Häirintä urheilussa -nuorten verkkokurssi

  Häirintä urheilussa -nuorten verkkokurssi on suunnattu 13-25-vuotiaille, urheilutoiminnassa mukana oleville urheilijoille, urheilutoimijoille, valmentajille ja seuratoimijoille. Kurssi on ilmainen ja sen voi suorittaa myös osissa. Kurssia voi hyödyntää myös nuorille suunnatuissa koulutuksissa, kouluissa ja nuorten urheiluleireillä. Häirintä urheilussa -verkkokurssin aikana käydään läpi mitä on seksuaalisuutta loukkaava ja sukupuoleen perustuva häirintä. Kurssi tarjoaa työkaluja toimia, jos nuori kohtaa tai havaitsee häirintää urheilutoiminnassa. Lisäksi kurssin aikana pohditaan omien rajojen merkitystä osana hyvinvointia. 

  Siirry Häirintä urheilussa -nuorten verkkokurssille tästä linkistä.


  Kursseja ja niiden suorittamista koskeviin kysymyksiin vastaa Et ole yksin -palvelu / Väestöliitto.

  Mukavia oppimishetkiä verkkokurssien parissa!