Kurs: Reilusti urheiluryhmässä, MLL & Folkhälsan | Olympiakomitea

 • General  Mannerheimin Lastensuojeluliitto toteuttaa yhteistyössä Folkhälsanin ja eri lajiliittojen kanssa Reilusti urheiluryhmässä – Trygg idrott för alla -kehittämishanketta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten urheiluharrastuksia ohjaavien seuratoimijoiden taitoja luoda turvallinen ja toimiva ilmapiiri ryhmään. Osana hanketta on toteutettu Reilusti urheiluryhmässä verkkokurssi.


  Reilusti urheiluryhmässä verkkokurssi

  Reilusti urheiluryhmässä verkkokurssi on tarkoitettu erityisesti aloittelevalle valmentajalle. 
  Kurssilla tarkastellaan, miten:
  • urheiluryhmiin rakennetaan turvallista ilmapiiriä, jossa voi olla oma itsensä
  • ehkäistään loukkaavaa kohtelua ja kiusaamista
  • huomioidaan yhdenvertaisuuskysymykset
  • valmentaja saa seuralta tukea vaikeissa tilanteissa


  Miksi?
  Urheiluharrastuksessa kaverit ja myönteiset yhteistyökokemukset ovat tärkeitä. Yksin jääminen tai loukkaava kohtelu ovat ikäviä syitä lopettamispäätökselle. Ilmapiiriin voi vaikuttaa. Siksi kannattaa kehittää urheiluryhmän käytäntöjä.

  Mitä?
  Tietoa ryhmäyttämisestä, kiusaamisen ehkäisemisestä, osallisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.

  Miten?
  Verkkokurssin suorittaminen kestää noin tunnin. Kurssilla havainnollistetaan reilun valmentajan toimintaa lyhyiden tietotekstien, videoiden ja testien avulla.

  Milloin?
  Verkkokurssin voi suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin. Jos seurassa sovitaan tietty ajanjakso, kurssi suoritetaan sen mukaisesti.

  Kurssi on maksuton ja kaikille avoin. Kurssi on suoritettavissa myös ruotsiksi. Siirry verkkokurssille alla olevasta linkistä.

  Siirry Reilusti urheiluryhmässä verkkokurssille tästä linkistä.

  Gå till webbkursen via denna länken.


  Reilusti urheiluryhmässä verkkokurssia ja sen suorittamista koskeviin kysymyksiin vastaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto & Folkhälsan.

  Mukavia oppimishetkiä verkkokurssin parissa!