Course: Lapsen oikeudet vapaa-ajalla ja harrastuksissa | Olympiakomitea

 • General


  Lapsen oikeudet vapaa-ajalla ja harrastuksissa -verkkokoulutus

  Lapsen oikeudet vapaa-ajalla ja harrastuksissa -verkkokoulutus herättää pohtimaan lapsen oikeuksien toteutumista lasten ja nuorten vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Vapaa-ajan, leikin, kulttuurin, taiteen, virkistymisen, liikunnan ja levon merkitys on niin oleellista lapsen kasvulle ja kehitykselle, että ne on kirjattu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen lapsen oikeutena. Hyvä, lapsen oikeuksia kunnioittava harrastus- ja virkistystoiminta on kaikkien etu. Lapsi saa osakseen arvostusta, hän kehittyy, oppii ja viihtyy. Hän sitoutuu, kantaa vastuuta itsestään ja tekemisistään ja on reilu niin kavereilleen kuin ohjaajilleenkin.

  Tämä koulutus herättää pohtimaan lapsen oikeuksien toteutumista lasten ja nuorten vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Se on tukena kaikille, jotka toimivat ohjaajana tai valmentajana lasten tai nuorten harrastuksissa tai suunnittelevat tai päättävät lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnasta.
  Koulutuksessa:
  • Opit, mitä lapsen oikeudet tarkoittavat harrastuksissa, vapaa-ajalla ja nuorisotyössä.
  • Ymmärrät lapsen oikeuksien kunnioittamisen ja edistämisen merkityksen lapselle tai nuorelle ja koko harrastusyhteisölle.
  • Osaat tarkastella omaa ja organisaatiosi toimintaa lapsen oikeuksien näkökulmasta.
  • Opit edistämään saavutettavaa, yhdenvertaista, osallistuttavaa ja turvallista vapaa-ajan toimintaa.


  Koulutuksen kesto on noin 1-1,5 h. Kurssi on maksuton ja kaikille avoin. Siirry verkkokurssille alla olevasta linkistä.

  Siirry Lapsen oikeudet vapaa-ajalla ja harrastuksissa -verkkokurssille tästä linkistä.

  Lapsen oikeudet vapaa-ajalla ja harrastuksissa -koulutus on luotu osana kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelmaa. Sen tavoite on lisätä ammattilaisten osaamista lasten oikeuksista sekä osallisuudesta. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu yhteensä 10 erilaista osaa, joista jokainen keskittyy antamaan tietoa lasten oikeuksista eri näkökulmista. Tutustu kansalliseen lapsistrategiaan ja koko koulutuskokonaisuuteen: LapsenOikeudet365 - Lapsenoikeudet.fi

  Koulutusta koskeviin kysymyksiin vastaa Lapsistrategian ja Lasten Oikeudet -koulutuskokonaisuuden asiantuntijat, joiden yhteystiedot löydät yllä olevilta sivustoilta.