Kurssi: Urheilu ja syömishäiriöt -verkkokurssi, Elämän Nälkään ry | Olympiakomitea

 • Yleinen

  Oman Elämänsä Urheilija logo


  Oman Elämänsä Urheilija on Elämän Nälkään ry:n vuonna 2020 käynnistämä projekti, jonka tavoitteena on tarjota urheiluyhteisölle tietoa urheilijoiden häiriintyneestä syömisestä sekä syömishäiriöistä. Projekti haluaa erityisesti lisätä valmentajien syömishäiriötietämystä ja poistaa yleisesti syömishäiriöihin liittyvää stigmaa, jotta niistä voitaisiin tulevaisuudessa puhua avoimemmin ja hoitoa tarvitsevat pääsivät nopeammin hoidon piiriin.


  Häiriintynyt syöminen ja syömishäiriöt ovat urheilijoilla valitettavan yleinen ongelma. Valmentajien rooli urheilijoiden häiriintyneen syömisen tunnistamisessa, asian puheeksi ottamisessa, urheilijan tukemisessa avun saamiseksi sekä syömishäiriöiden ennaltaehkäisyssä on merkittävä ja tärkeä. Valmentajat tarvitsevat kuitenkin tietoa ja osaamista voidakseen toimia oikein välillä erittäin vaikeissakin tilanteissa.
   
  Oman Elämänsä Urheilija-projekti on tuottanut tähän tarpeeseen Urheilu ja syömishäiriöt -verkkokurssin urheiluvalmentajille.
   
  Verkkovalmennuksessa käsitellään kattavasti muun muassa seuraavia asioita:
  • Mitä urheilijan häiriintynyt syöminen ja syömishäiriöt ovat?
  • Miksi urheilijoiden syöminen häiriintyy helposti?
  • Mitä haittaa häiriintyneestä syömisestä, syömishäiriöistä ja energiavajeesta on urheilijan terveydelle ja suorituskyvylle?
  • Miten urheilijan häiriintyneen syömisen voi tunnistaa?
  • Mitä valmentajan tulisi tehdä, jos huomaa urheilijan syömiskäyttäytymisen häiriintyneen?
  • Miten valmentaja voi ennaltaehkäistä syömishäiriöiden syntymistä?
   
  Kurssi toteutetaan Howspace-alustalla. Kurssilla voi keskustella nimettömästi toisten kurssille osallistuvien valmentajien kanssa chat -toiminnon avulla. Chatissa voit myös kysyä mitä tahansa syömishäiriöihin liittyvää Syömishäiriökeskuksen asiantuntijoilta. 
   
  Kurssin suorittamiseen kannattaa varata aikaa kokonaisuudessaan 5-6 tuntia. Uusi kurssi alkaa aina kuukauden ensimmäisen päivänä (ei heinäkuussa), ja sen materiaalit ovat osallistujan käytössä yhden kalenterikuukauden ajan. Kurssin hinta on 88 euroa.


  Kurssin voit ostaa tästä linkistä.


  Lisätietoa kurssista ja sen suorittamisesta: koulutus(at)syomishairiokeskus.fi  Syömishäiriökeskus logo