Kurs: Nuori mieli urheilussa -verkkokurssit, MIELI ry | Olympiakomitea

 • General

  Nuori mieli urheilussa on Suomen Mielenterveys MIELI ry:n hanke, jonka tavoitteena on, että lasten ja nuorten urheilun parissa toimivat osaavat tukea mielenterveyden normaalia kehitystä, hyödyntää mielenterveystaitoja osana valmennusta ja kohdata haastavassa tilanteessa olevia lapsia ja nuoria.

  Nuori mieli urheilussa -toimintatavat on suunniteltu kaikkien lajien valmentajien käyttöön. Toimintatapoja käyttäen valmentaja voi edistää nuorten mielen hyvinvointia urheiluympäristöissä. Valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia pienilläkin teoilla. Nuori mieli urheilussa -sisällöt ja verkkokurssit on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden valmennuksen parissa toimiville. Sisällöt ovat sovellettavissa eri ikäryhmille. Verkkokurssit ovat maksuttomia ja suoritettavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  Nuori mieli urheilussa -verkkokurssi kaikille valmentajille

  Tämä verkkokurssi sopii kaikille valmentajille aloittelijoista kokeneempiin valmentajiin.  Valmentajien lisäksi kurssia suositellaan henkilöille, jotka ovat lasten ja nuorten urheiluseurantoiminnassa mukana, kuten seuran johto ja huoltajat.

  Verkkokurssi opastaa, miten voit harjoituksissa edistää ja tukea nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. Nuori mieli urheilussa verkkokurssilla:

  • Saat tietoa, miten voit valmentajana edistää lasten ja nuorten mielen hyvinvointia,
  • Saat työkaluja harjoitustapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen,
  • Saat johtolankoja mielen hyvinvointia edistävien toimintatapojen jatkuvaan arviointiin.

  Verkkokurssi sisältää materiaalit: Hyvän harjoituksen tunnusmerkit ja Tarkistuslista valmentajalle.

  Verkkokurssin pituus on noin 30 minuuttia. Siirry verkkokurssille alla olevasta linkistä. Kurssi aukeaa uuteen välilehteen.


  Siirry verkkokurssille tästä linkistä.

  Gå till webbkursen via denna länken. 

  Start the course from this link.


  Nuori mieli urheilussa – syventävä verkkokurssi

  Syventävä verkkokurssi sopii kaikille valmentajille ja erityisesti kokeneemmille valmentajille, valmennuspäälliköille, ammattivalmentajille, valmentajien kouluttajille ja vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille. Verkkokurssin suorittamiseen menee noin 3 tuntia. 

  Kurssi opastaa ottamaan käyttöön Nuori mieli urheilussa -toimintatapoja, joita pitkäjänteisesti toteuttamalla valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. Toimintatavat ovat sovellettavissa myös muiden ikäryhmien toimintaan. 

  Verkkokurssi sisältää materiaalit: Hyvän harjoituksen tunnusmerkit, Tarkistuslista valmentajalle, Valmentajan keskustelunavaukset, Nuorten pohdintatehtävät, kausisuunnitelma sekä Vanhemmat nuoren urheilijan mielen hyvinvoinnin vahvistajina.


  Siirry verkkokurssille tästä linkistä.

  Gå till webbkursen via denna länken.

  Start the course from this link.


  Nuori mieli urheilussa -verkkokursseja ja niiden suorittamista koskeviin kysymyksiin vastaa MIELI ry.

  Mukavia oppimishetkiä verkkokurssien parissa!